Wednesday, July 2, 2008

Racun SYIAH - PAS digesa bertindak!

Amat mendukacitakan melihat beberapa siri pencabulan dan tohmahan palsu terhadap peribadi Rasulullah, para sahabat, dan ulama' sunnah kebelakangan ini. Apakah kita masih bertolak ansur dengan golongan Syiah sedangkan mereka secara terbuka mengkafirkan sebahagian besar sahabat nabi kecuali 3 atau 4 orang sahaja?Wahai pemimpin - pemimpin Pas, jika kamu betul - betul mahu memperjuangkan Islam, bersihkanlah pengikutmu dari racun Akidah ini! Tiada kompromi dalam bab Akidah!

Bukanlah bertujuan untuk memukul rata semua yang ada dalam Pas. Tapi penularan yang sudah membarah ini tampak tiada langsung tindakan untuk mengubatinya. Malah ceramah - ceramah yang dahulunya dihiasi dengan cahaya al-Quran dan al-Sunnah, kini mengarahkan kiblatnya kepada negara Iran. Maka akan kedengaran 'term - term' Syiah di dalam percakapan mereka seperti 'Khomeini', 'ahlul bayt', 'Hizbullah', 'Ahmadinejad', 'Hasan Nasrullah', dan banyak lagi. Pernah juga mendengar seorang tokoh Pas berkata: "Perjuangan sebenar ialah perjuangan Hizbullah!". Sedangkan bukan suatu yang rahsia lagi bahawa Syiah telah bersekongkol dengan US untuk menjajah negara - negara Sunni!

Setiap ungkapan memerlukan kepada bukti. Menyedari hakikat itu, di sini disertakan bukti - bukti bahawa racun Syiah sedang membiak dalam organisasi Pas:

1)Bukti di akhbar Harakah
Dinukil dari: Akhabar Harakah, Edisi 1-15 Julai 2008, di bawah artikel "Teladan Pemerintahan Nabi Yusuf-Khomeini", Tulisan Mohamad Sabu, Segmen Semasa: "Membedah Demokrasi", Kolum Fikrah, m/s. 16 . (Sumber: bahaya-syirik.blogspot.com)

2)
Seminar sempena Nakbah Palestin yang disabotaj Syiah (Lihat kepada ahli - ahli panel; mereka antara 'kapla' Syiah di Malaysia)

Amat disarankan untuk melihat video sekali.
Untuk melihat video youtube, sila klik DI SINI

3) Demonstrasi yang 'dihiasi' dengan sepanduk Imam - imam Syiah Imamiyah. Apa kaitan ISA dengan Hasan Nasrullah?

4)Faisal Tehrani juga diberi kolum di Harakahdaily (Hauzah Seni). Beliau yang dahulunya menggunakan taktik basi Taqiyyah(pura - pura) sebagai seorang sunni, sekarang secara terbuka menyuntik elemen - elemen Syiah dalam blognya.

Walaupun pahit untuk ditelan, namun harus diakui dengan segala bukti yang ada bahawa gerakan Pas telah 'dikotorkan' oleh pengaruh Syiah. Malah seorang tokoh Syiah yang terkenal telah diberi jawatan penting dalam organisasi Pas Pusat. Kita kecewa mendengar ayat selamba daripada mulut antara orang ternama dalam Pas mengatakan :"tegakkan hudud lebih penting daripada isu Syiah!". Apakah beliau sedari apa yang dikatakan? Kalaulah beliau melihat keadaan saudara kita di Iraq yang dibunuh oleh puak Syiah hanya kerana namanya Abu Bakar dan Umar, mungkinkah beliau akan menarik balik kata - kata itu?

Tiadanya tindakan bererti pemimpin - pemimpin Pas seperti 'merestui' penularan Syiah di dalam parti. Oleh itu, untuk membuktikan bahawa Pas tidak bertolak ansur dengan Syiah dan bahawa Pas adalah parti yang memperjuangkan al-Quran dan al-Sunnah kita mendambakan sesuatu tindakan tegas dari pucuk pimpinan parti untuk menghentikan segala aktiviti - aktiviti yang mendorong kepada penularan Syiah.

Akhir kata, sebagai pengikut mazhab Shafie di sini dikeluarkan bagaimana pandangan Imam Shafie terhadap Syiah:

"Belum pernah aku saksikan di kalangan manapun manusia yang begitu berani menjadi pendusta dan sebagai saksi-saksi palsu seperti golongan Syiah".


No comments:

Post a Comment